Bedrijf AED

 

AED’s voor bedrijven

In België zien we steeds meer bedrijven die zich bewust zijn van de risico’s van hartstilstand en de noodzaak om een bedrijf AED op de werkplek te hebben. In dit blogartikel behandelen we de noodzaak van een bedrijfsAED, de voordelen ervan, welke bedrijven vooral gebaat zijn bij een AED en veel meer.

Moeten we een bedrijf AED kopen in België?

Hoe vaker u een AED heeft, hoe meer mensen daarvan profiteren. In België is er al een toenemende trend dat bedrijven hun veiligheidsmaatregelen vergroten en zo een AED aanschaffen. Niet alleen de regelgeving in België vraagt om een bedrijf AED, maar het is ook een verstandige investering, gezien het leven dat wordt gered door prompte reactie op een cardiologische aandoening.

Adviseren jullie een volautomatische AED voor bedrijven?

Absoluut! De beste AED-apparaten op de markt 4-6 jaar geleden waren de semi-automatische varianten. Nu adviseren we bedrijven sterk om te investeren in een volautomatische AED. Deze versie is eenvoudiger in het gebruik, wat kostbare tijd en stress spaart in noodgevallen situaties.

Hoe lang gaat een bedrijfs AED mee?

De levensduur van een AED varieert doorgaans tussen de 8-10 jaar. Het is aan te raden om bij aanschaf rekening te houden met de levensduur van het apparaat en zo een goede aankoop te doen. We adviseren de AED minstens 1 keer per jaar te laten onderhouden door een gekwalificeerde serviceprovider, deze persoon test de AED volledig na om de werking te waarborgen.

Het belang van AED’s op de werkplek

Het belang van AED’s op de werkplek is gewoonweg hard nodig. Onderzoek heeft aangetoond dat werknemers sneller sterven bij hartstilstand in combinatie met een langere reanimatiecursus. Met een AED op de werkplek kunnen de kansen op overlevenden aanzienlijk worden vergroot.

Welke bedrijven zijn gebaat bij het gebruik van een AED?

Bedrijven in een brede variëteit van industrieën kunnen gebaat zijn bij het gebruik van een AED. Dit geldt vooral voor bedrijven met een hoog risico op de arbeidsomstandigheden zoals landbouw, productie, bouw, verkeer of onderwijs. Ook bedrijven die veel werknemers tegelijkertijd op één locatie verzamelen zoals kantoor omgevingen, musea en sportfaciliteiten zouden baat hebben bij het gebruik van een AED.

Hoe kan ik een AED aanschaffen voor mijn bedrijf?

Het aanschaffen van een AED via een gecertificeerde AED verkoper of via ons op onze AED kopen pagina is de beste manier. Naast de verkoop van AED’s bieden veel bedrijven ook professionele installatie, onderhoud en instructie. Dit is erg handig en verzekert u van een goed functionerende AED die altijd klaar is wanneer u hem nodig heeft.

Wat is de beste plek om een AED te plaatsen in een bedrijf?

Het is het beste om een AED toegankelijk te hebben voor iedereen binnen het bedrijf. Wat de exacte locatie is hangt af van de grootte van het bedrijf. Er zijn ook plaatsen die gemakkelijker te bereiken zijn dan andere. Bijvoorbeeld, in een kantooromgeving is het raadzaam om de AED te plaatsen in de receptie of een andere direct toegankelijke ruimte, terwijl in een grote magazijn het mogelijk een goed idee is om meerdere AED’s aan te schaffen, zodat ze op meerdere plekken toegankelijk zijn.

Hoe kan ik mijn bedrijf voorbereiden op het gebruik van een AED?

Er zijn een aantal stappen die u kunt nemen om uw bedrijf voor te bereiden op het gebruik van een AED voor bedrijven. Zo dient u cursussen over AED’s aan te bieden aan uw personeel. Ook kunt u AED-testen organiseren om ervoor te zorgen dat uw personeel begrijpt hoe te handelen bij een noodgeval. Daarnaast is het belangrijk om uw personeel te scholen in het herkennen van symptomen van een hartaanval – zoals pijn op de borst – en het AED-protocol te bestuderen.

AED Kopen voor bedrijf?

Je kan bij ons ook een AED huren