AED kopen

AED Kopen

Waarom een AED kopen?

AED’s of automatische externe defibrillatoren zijn draagbare apparaten die bij een hartstilstand het hart weer in een normaal ritme kunnen brengen. Ze zijn een belangrijk hulpmiddel voor elke openbare plaats waar veel mensen samenkomen, zoals scholen, bedrijven en luchthavens. Er zijn vele redenen om een AED aan te schaffen.

Misschien wel de belangrijkste reden om een AED aan te schaffen is dat ze levens kunnen redden. Bij een hartstilstand kan een AED het hart een schok geven die het weer op gang brengt. AED’s zijn ook gemakkelijk te gebruiken en kunnen door iedereen worden gebruikt, zelfs door mensen zonder medische opleiding.

Een andere reden om een AED aan te schaffen is dat ze betaalbaar zijn. AED’s kunnen voor een relatief lage prijs worden aangeschaft, en er zijn vaak kortingen beschikbaar voor de aanschaf van meerdere apparaten. Bovendien dekken veel verzekeringen de kosten van een AED.

Ten slotte zijn AED’s gemakkelijk te onderhouden. Ze vergen weinig onderhoud en kunnen in een kleine ruimte worden opgeborgen.

Al met al zijn er veel redenen om een AED aan te schaffen. Het is een levensreddend apparaat dat gemakkelijk te gebruiken en betaalbaar is. AED’s zijn een waardevol hulpmiddel voor elke openbare plaats.

AED Kopen of huren?

Je kan bij ons ook een AED huren

AED kopen: de complete gids

Bij het kopen van een AED zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. De prijs is een van de belangrijkste factoren, maar er zijn ook andere zaken om rekening mee te houden. In dit artikel geven we u een complete gids voor het kopen van een AED.

De prijs van een AED kan sterk variëren, afhankelijk van het type en het merk van het apparaat. U kunt echter verwachten dat u voor een AED € 900 tot € 1.500 betaalt. Het is belangrijk om een apparaat te kiezen dat past bij uw behoeften en budget.

Een andere belangrijke factor bij de aanschaf van een AED is het type batterijen dat wordt gebruikt. Sommige AED’s gebruiken wegwerpbatterijen, terwijl andere oplaadbare batterijen gebruiken. Wegwerpbatterijen zijn op de lange termijn duurder, maar ze zijn gemakkelijker te gebruiken. Oplaadbare batterijen moeten regelmatig worden opgeladen, maar zijn milieuvriendelijker.

Bij het kopen van een AED is het belangrijk dat het apparaat is goedgekeurd door de Europese Unie. Alle AED’s die worden verkocht moeten voldoen aan de veiligheidsnormen van de EU.

Het is ook belangrijk om een AED te kiezen die gemakkelijk te gebruiken is

 

Waarom een AED kopen?

Een AED is een belangrijk hulpmiddel bij een hartstilstand. In Belgë is het verplicht om een AED te hebben in openbare gelegenheden. Daarnaast is het ook verstandig om thuis een AED te hebben.

 

Hoe kies ik de juiste AED voor mij?

Bij de aanschaf van een AED zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Het eerste is de grootte – de AED moet gemakkelijk te vervoeren en op te bergen zijn. Het tweede is hoe intuïtief de AED is – hij moet gemakkelijk te gebruiken zijn in een noodgeval. De derde is de prijs – een AED kan duur zijn, maar het is belangrijk om er een te vinden die betaalbaar is en binnen uw budget valt.

 

Welke AED’s zijn geschikt?

België heeft een aantal specifieke eisen voor AED’s waaraan voldaan moet worden om de apparaten te kunnen registreren en gebruiken in het land. De vier AED’s die momenteel geregistreerd en goedgekeurd zijn voor gebruik zijn de Philips HeartStart FR2, de ZOLL AED Plus, de Physio-Control LIFEPAK CR Plus en de Defibtech Lifeline AUTO.

 

Hoe installeer ik een AED?

AED’s kunnen worden gekocht bij diverse bedrijven. Sommige bedrijven die AED’s verkopen, zijn:

– CardiAid
– Medtronic
– Cardiac Science
– Philips
– ZOLL

Om een AED te kopen, moet u een aantal dingen overwegen, zoals het type AED dat u nodig hebt, de prijs, de garantie en de after-sales service. Als u niet zeker weet welk type AED u nodig heeft, kunt u contact opnemen met een van deze bedrijven en ze zullen u helpen bij het kiezen van het juiste type AED voor u.

 

Hoe onderhoud ik een AED

Een AED, oftewel een automatische externe defibrillator, is een levensreddend apparaat dat gebruikt kan worden bij een plotselinge hartstilstand. Het is belangrijk om uw AED te onderhouden en ervoor te zorgen dat hij in goede staat verkeert, omdat hij op een dag het verschil kan betekenen tussen leven en dood.

Om uw AED te onderhouden moet u:

– Het apparaat regelmatig controleren om er zeker van te zijn dat het werkt
– De batterijen opgeladen houden en indien nodig vervangen
– De elektroden schoon houden en zo nodig vervangen
– Ervoor zorgen dat de AED op een veilige en toegankelijke plaats wordt opgeborgen.

Door deze eenvoudige tips te volgen, kunt u ervoor zorgen dat uw AED klaar is voor gebruik in geval van nood.

AED bestellen