Bob Odenkirk zegt dat reanimatie, in vorm zijn voor ‘Nobody’ zijn leven redde tijdens hartaanval

De ‘Better Call Saul’-ster kwam maandag langs bij ‘The Howard Stern Show’ en vertelde hoe dicht hij bij de dood kwam in New Mexico terwijl hij werkte aan zijn AMC-serie.

Bob Odenkirk noemt reanimatie, een defibrillator en een goede conditie voor een film de factoren die zijn leven hebben gered toen de acteur afgelopen juli een hartaanval kreeg.

De ster van Better Call Saul kwam maandag naar The Howard Stern Show en vertelde hoe dicht hij bij de dood kwam in New Mexico terwijl hij werkte aan zijn AMC-serie.

De 59-jarige Odenkirk zei dat hij direct na de medische noodsituatie werd geholpen, waarbij iemand op de set begon met reanimeren, wat volgens de acteur “mijn leven heeft gered”. De gezondheidsfunctionaris van de serie rende vervolgens naar haar auto en haalde een AED defibrillator, die drie keer op de acteur werd gebruikt, vertelde Odenkirk aan Stern.

“Wat eigenlijk veel is, Howard,” zei hij. “Als de defibrillator één keer niet werkt, is dat niet goed. Als het de tweede keer niet werkt, is dat zoiets als – vergeet het maar. Maar toen hebben ze het een derde keer opgekrikt, en dat bracht me weer in het ritme.”

Odenkirk schreef ook toe dat zijn goede vorm voor zijn rol in Nobody zijn leven heeft gered. “Omdat ik in goede vorm was, vergroot je andere aders rond je hart, als je veel traint,” zei hij. “En mij werd verteld dat er meer bloed naar mijn hart kon gaan tijdens de reanimatie, omdat deze aderen net iets groter waren door het vele trainen.”

Odenkirk legde aan Stern uit dat de operatie die de ochtend na de hartaanval plaatsvond succesvol was en dat de opgebouwde plaque uit zijn linker hartvoorste was verwijderd. Odenkirk werkte begin september weer aan zijn show.

“Neem reanimatielessen, want daarmee kun je levens redden,” zei Odenkirk tegen de luisteraars.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *