Table of Contents

  In Belgie sterven jaarlijks veel mensen aan de gevolgen van een hartstilstand. Een hartstilstand is een levensbedreigende aandoening waarbij het hart ophoudt met kloppen. CPR (cardiopulmonaire reanimatie) is een techniek waarbij je met je handen het hart masseert en met je mond de longen van de patiënt opblaast. Om een hartstilstand te kunnen behandelen is het dus belangrijk om te weten hoe je CPR uitvoert.

  CPR zorgt ervoor zorgt dat het hart weer gaat kloppen. Dit doe je door met je handen het hart van de patiënt te masseren. Daarnaast blaas je met je mond de longen van de patiënt op. Dit zorgt ervoor dat er zuurstof in het
   

  Hoe werkt CPR :

  CPR is een afkorting voor cardiopulmonaire resuscitatie. CPR is een levensreddende techniek die wordt gebruikt wanneer iemand niet meer ademt of niet meer hartkloppingen heeft. Het doel van CPR is om het hart weer aan het kloppen te krijgen en de ademhaling te hervatten.

  CPR wordt meestal uitgevoerd door twee mensen. Een persoon gebruikt zijn of haar handen om de borstkas van de patiënt te comprimeren, terwijl de andere persoon de mond-op-mondbeademing uitvoert. Er wordt ook een AED (automatische externe defibrillator) gebruikt om het hart van de patiënt weer aan het kloppen te krijgen.
   

  Hoe werkt een AED :

  Een hartstilstand kan iedereen overkomen, op elke leeftijd. Snel handelen is dan cruciaal. Met een AED (Automatische Externe Defibrillator) en een beetje kennis van reanimatie kun je iemand met een hartstilstand redden. 

  Een hartstilstand is een levensbedreigende aandoening waarbij het hart plotseling stopt met kloppen. Dit komt meestal door een hartritmestoornis. Door deze stoornis krijgt het hart onvoldoende bloed en zuurstof binnen. Als het hart niet snel weer begint te kloppen, geeft het lichaam geen zuurstof meer door en sterft de patiënt.
   

  Wat is de beste manier om CPR te leren :

  Er zijn veel manieren om te leren reanimeren, maar de beste manier is om een reanimatieles te volgen bij een gecertificeerde instructeur. U leert hoe u volwassenen, kinderen en zuigelingen moet reanimeren en hoe u een AED moet gebruiken. U leert ook het belang van hartmassage, reddingsbeademing en timing.
   

  Hoe vaak moet je CPR oefenen :

  Reanimatie (cardiopulmonale resuscitatie) is een levensreddende techniek die kan worden gebruikt om iemand te reanimeren die gestopt is met ademen of waarvan het hart is gestopt met kloppen. Het is belangrijk om vertrouwd te zijn met reanimatie en deze in een noodsituatie correct uit te voeren. Om voorbereid te zijn op reanimatie moet u regelmatig oefenen. U moet reanimatie minstens één keer per maand oefenen, maar indien mogelijk vaker.

  Een reactie achterlaten

  Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *