Helaas zijn er veel voorkomende misvattingen over defibrillatoren die mensen ervan weerhouden ze op te nemen in hun reguliere eerstehulpuitrusting:

AED Kopen
CardiAid AED kopen
Table of Contents

  “Defibrillatoren zijn ingewikkeld!” – FABEL

  Veel eenvoudiger kunnen ze niet zijn! Het apparaat spreekt tot je en leidt je stap voor stap door wat je moet doen om iemands leven te redden. Bovendien zijn ze nu op zoveel openbare plaatsen beschikbaar en gemakkelijk toegankelijk voor het grote publiek om zo snel mogelijk te pakken en te gebruiken in een medisch noodgeval. Bovendien heb je geen specifieke opleiding nodig om ze te gebruiken.

  “Je moet medisch opgeleid zijn om ze te gebruiken!” – FOUT

  Fout! Ze zijn beschikbaar voor gebruik door het grote publiek. Idealiter heb je training gehad in hoe je de beste reanimatie geeft, want dat maakt een enorm verschil en geeft de best mogelijke kans op overleven. Het gebruik van een AED is eenvoudig.

  “Je start het hart op, zoals je dat ook met een auto doet!” – FABEL


  Integendeel, je stopt het hart om het natuurlijke back-up systeem van het hart de kans te geven het over te nemen en terug te keren naar het normale sinusritme. Snelheid is geboden, want uit onderzoek is gebleken dat de kans op overleving bij een hartstilstand buiten het ziekenhuis slechts ongeveer 6% is.

  Gelukkig, als u de elektroden binnen 3 minuten op de borst van de patiƫnt kunt aanbrengen en hij een schokbaar ritme heeft, stijgen de overlevingskansen tot 74%. Dit daalt met 10% voor elke minuut vertraging in het gebruik van de machine.

  “Je kunt het erger maken!” – FABEL

  Je kunt geen defibrillator gebruiken als het slachtoffer hem niet nodig heeft! Hij zal het niet toelaten. Dus breng de pads aan, zet de machine aan, je kunt gewoon niets verkeerd doen. Als iemand bewusteloos is en niet ademt, zal hij sterven als je niets doet.

  “Een defibrillator zal ze altijd weer tot leven brengen!” – FABEL

  Helaas is dit niet het geval. Er zijn vele redenen waarom iemand een plotselinge hartstilstand kan krijgen en het is niet mogelijk om iedereen te reanimeren. Maar door goede reanimatie, snel gebruik van een defibrillator en snelle overdracht naar professionele medische zorg krijgen ze de best mogelijke kans.

  “Je moet wachten tot het hart gestopt is voordat je de machine gebruikt!” – FABEL

  Absoluut niet het geval. Hoe eerder je de defibrillator gebruikt, hoe beter hun overlevingskansen.

  “Ze zijn duur!” – FABEL


  Je kunt bij ons nu een defibrillator van goede kwaliteit krijgen voor minder dan 1300 Euro.
  Bekijk onze AED prijs hier om een AED te kopen en om een AED te huren

  “Je kunt ze niet bij kinderen gebruiken” – FABEL

  Als een kind bewusteloos is en niet ademt, moet je zo snel mogelijk een defibrillator gebruiken op dezelfde manier als bij een volwassene. U kunt pads voor volwassenen gebruiken als u geen pads voor kinderen beschikbaar hebt, en u plaatst er een op de voorkant van de borst en een op de rug. Voor een kind begin je met 5 reddingsademhalingen.

  “Je hoeft niet te reanimeren als je een defibrillator gebruikt” – FABEL

  Het is essentieel om naast de defibrillator ook effectief te reanimeren. Reanimatie zorgt voor bloedcirculatie naar het hart en de hersenen. Zonder goede reanimatie is het hoogst onwaarschijnlijk dat het slachtoffer zal overleven.

  “Paramedici zijn er altijd voordat ik hem moet gebruiken!” – FABEL

  Ik ben bang dat dit hoogst onwaarschijnlijk is, omdat onze hulpdiensten enorm overbelast zijn en ze waarschijnlijk niet binnen 3 minuten bij u zullen zijn.

  Een reactie achterlaten

  Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *